Help! Ik heb kanker!

Help! Ik heb kanker!” Je hoort het maar weinig mensen zo duidelijk zeggen. En toch…

Elk jaar krijgen 35.000 Vlamingen te horen dat ze één of andere vorm van kanker hebben.
Voor elk van hen is het een drama te moeten horen dat je vanaf nu bij het clubje hoort…
Het overkwam ook mij in 2007. Op 4 juli bleek uit een scan dat ik een kwaadaardige tumor op de pancreas had. Meer dan drie jaar later – en evenveel operaties – leef ik nog! Intenser en bewuster dan voordien. Weliswaar met angst in het hart want “het” kan terugkomen.

Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat we nog meer moeten doen om onderzoek naar preventie, bestrijding en behandeling van kankers op te voeren. Daar is geld voor nodig. Veel geld. Het geld dat Kom op tegen Kanker inzamelt, gaat direct naar de strijd tegen kanker. Een strijd waarin al veel vooruitgang is geboekt, maar die nog altijd – elk jaar opnieuw – handen vol geld kost.

Op 17-18-19-20 mei 2012 organiseert Kom op tegen Kanker voor de tweede keer een fietstocht van liefst 1.000 km! Elke dag staat er 250 km op het programma. Ik heb me daarvoor ingeschreven. Niet van de poes! Maar dat is kanker overwinnen evenmin.

Deelnemen is niet voor iedereen weggelegd. Een paar heel sportieve benen, een sterke motivatie en een goede voorbereiding zijn minimumvoorwaarden. En dan is er nog iets! Wie aan de start wil verschijnen, zamelt vooraf 5.000 euro in voor kankeronderzoek.

En daar kunnen jullie bij helpen. Sponsor me! Je kan je lieve centen kwijt op BE14 7331 9999 9983 (KREDBEBB) van Vlaamse Liga tegen Kanker.

Vergeet vooral niet GIFT 170-012-195 te vermelden

 Per gift van minstens 20 euro krijg je een bijzonder originele KEUKENSCHORT.
Voor 40 euro (en meer...!) krijg je sowieso een fiscaal attest.

Nidasjtere!

Leo